WordPress

Eigen WordPress website maken, waar moet ik beginnen?

Je bent van plan je eerste eigen WordPress website te maken maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Wij helpen je hier graag bij. In dit artikel behandelen we slechts de eerste basis stappen die je moet volgen alvorens je daadwerkelijk een eigen WordPress website gaat maken maar je kent de uitspraak “een goed begin is het halve werk”.

1)     Hosting of WordPress hosting aanschaffen

Een eigen WordPress website maken start met het uitzoeken van de beste hosting provider. Dit is de fundering van je nieuwe WordPress website en het is belangrijk om goed onderzoek te doen alvorens je zomaar met een hosting provider in zee gaat. Ga op onderzoek uit en kijk wat je nodig hebt. Op Hostingvergelijker.nl heb je bijvoorbeeld een keuzehulp die je al goed op weg kan helpen. Lees ook de beoordelingen van anderen en kijk welke soort service prettig vind. Niet alle hosting providers hebben bijvoorbeeld support via de telefoon en als dat wel een vereiste is dan is het goed om hier op te letten.

2)     Kies een naam en domeinnaam voor je website

Je hebt er vast al over nagedacht, een naam voor je bedrijf of website en dus ook aan een domeinnaam. De eerste stap is het verzinnen van een naam en de vervolgstap is kijken of de domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie. In Nederland zijn er heel veel domeinnamen geregistreerd dus het is niet gebruikelijk dat populaire domeinnamen nog vrij zijn voor registratie. Controleer dit dus eerst alvorens je heel enthousiast een naam verzint en daar op door wil borduren.

3)     Zorg voor een huisstijl voordat je start met ontwikkelen

Dit is stap drie en je bent inderdaad nog steeds niet begonnen met het ontwikkelen van je eigen WordPress website. Uit ervaring weten wij dat je door je enthousiasme soms te overhaast begint en ergens halverwege tot de conclusie komt dat dit niet heel handig was. Bereid het goed voor en hier hoort ook een huisstijl bij. Zorg dat je een logo laat maken of misschien ben je zelf creatief genoeg om er een te maken en zorg ervoor dat je kleurstellingen en lettertypes bekend zijn. Dit is een basis huisstijl en hiermee kun je prima mee starten. Een compleet brandboek is niet nodig. Als je dit duidelijk hebt dan kun je dit namelijk meteen netjes en goed doorvoeren op je website en wordt het geen bij elkaar geraapt zooitje.

4)     Kies een geschikt thema en eventueel een pagebuilder

Afhankelijk van hoe technisch je bent kun je er voor kiezen om te werken met een thema en pagebuilder. Met deze combinatie zijn er vaak al websites “voorgebouwd” en kun je snel starten met een basis. Deze basis kun je dan eenvoudig ombouwen zodat de website snel in je eigen look en feel is. Waar kan ik dan geschikte WordPress thema’s en pagebuiders vinden? Op Eigenwebsitemaken.nl vind je alles wat nodig is om je eigen WordPress website te maken.