Domeinen

Goedekope domeinnaam registreren, waar en waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een goedekope domeinnaam voor je bedrijf of een project en je weet niet zo goed waar je op moet letten? Wij helpen je hier graag bij.

Welke extensie moet ik kiezen?

Er zijn veel extensies mogelijk voor je een domeinnaam maar welke moet je nu kiezen? Eigenlijk is het heel logisch. We zullen nu alleen de domeinnaam mogelijkheden behandelen voor verschillende landen. Als je doorgroep voornamelijk in Nederland zit dan kies je uiteraard voor een .NL domeinnaam. Werk je voornamelijk in Europa dan is een .EU domeinnaam een uitstekende keus. Welke je internationaal dan is een .COM een goede keuze.

Als je echt alleen in NL opereert, hou het dan lekker bij een .NL domeinnaam.

Waar moet ik op letten bij het registreren van een domeinnaam?

Een goedkope domeinnaam registreren is in principe erg gemakkelijk maar je moet wel op een aantal zaken letten voordat je dit doet. Heb je bijvoorbeeld al een naam in gedachten? Helemaal goed, check echter wel even bij de Kamer van Koophandel of er iemand bijvoorbeeld al handelt met deze naam. Als dit het geval is en je registreert een domeinnaam die hetzelfde is als zijn bedrijfsnaam dan kun je in de problemen komen. Zoek dit dus ook eerst goed uit.

Heb je een moeilijke domeinnaam met veel woorden? Registreer dan een domeinnaam met koppelstreepjes. Op deze manier hou je het voor andere ook leesbaar en wat gemakkelijker te onthouden. Bestaat je naam (domeinnaam) slechts uit twee woorden of maximaal 3 dan is het soms beter om gewoon zonder koppelstreepjes te werken.

Waar moet ik een domeinnaam registreren?

De meeste hosting providers die aan website hosting doen bieden ook de mogelijkheid aan om een domeinnaam te registreren. De kosten van deze domeinnamen kunnen nogal uiteenlopen maar over het algemeen ben je nooit meer dan een paar tientjes kwijt per jaar.

Het vergelijken van de kosten en de verschillende partijen is niet verkeerd om te doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op websites als Hostingvergelijker.nl. Hier vind je een compleet overzicht van hosting providers en ook de domeinnaam extensies die ze aanbieden. Die kun je dan gemakkelijk met elkaar vergelijken en op deze manier kun je een goedkope domeinnaam registreren.