Goede hosting enorm belangrijk

Wanneer je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze altijd online blijft staan. Helaas is dit maar bij enkele hostingbedrijven mogelijk en betaal je er ook behoorlijk veel voor. Maar gelukkig zijn er zat hostingpakketten te koop, waarbij de website maar even offline is in een maand.

Uptime opletten geblazen

Het percentage aan uptime lijkt soms erg gunstig te zijn, maar in werkelijkheid is dit het eigenlijk niet. Een website welke 97% uptime heeft. Zal bijvoorbeeld nog steeds erg vaak offline zijn. Ga maar eens na, 30 dagen in een maand, maal 24 uur. Is bij elkaar 720 uur in de maand, waarbij de website dus 3% van de tijd offline is. Dat komt toch nog neer op een dikke 21 uur offline! Bij het afnemen van hosting let je dan ook goed op de beloofde uptime. Deze neem je het liefst boven de 99% en monitor je ook zelf door bijvoorbeeld een gratis programma te gebruiken.

Snelle hosting belangrijker dan ooit

Mensen zullen snel wegklikken als een website niet direct in beeld komt. Een langzame website zal je dan ook veel bezoeker kosten. En hierbij dus ook inkomsten wanneer je geld verdient met je website. Het is dan ook voor je bezoekers enorm belangrijk dat je website binnen de twee seconden voor hun op beeld staat. Waarbij mensen tegenwoordig steeds vaker hun mobiel gebruiken om online te gaan. Naast de bezoekers kunnen zoekmachines het ook waarderen wanneer je een snelle website hebt. Hierdoor zul je beter weergegeven worden in de zoekmachines, wat je dus nog eens extra bezoekers op zal leveren. Snelle hosting zal haar geld dan ook snel weer terug verdienen.