Mooie domeinnamen worden steeds meer waard

Het wordt steeds moeilijker om een mooie domeinnaam te registreren. Vooral als het om een .com domeinnaam gaat met een Engelstalige naam. Hierom zijn er in het verleden enorme bedragen betaald voor een .com domeinnaam. Waarbij tientallen miljoenen dollars geen uitzonderingen zijn. Denk hierbij aan domeinnamen die uitstekend te gebruiken zijn voor financiële, gezondheid, voeding en reis websites. In deze branches is namelijk enorm veel geld te verdienen, waardoor mensen veel geld over hebben voor een mooie en pakkende domeinnaam.

Ook .nl domeinen steeds moeilijker te verkrijgen

Ook wanneer je opzoek bent naar een .nl domeinnaam, dan is het tegenwoordig erg goed zoeken. Er zijn namelijk heel veel mensen die er hun werk van gemaakt hebben om de mooiste domeinnamen op te kopen. Hierdoor zijn er nog wel veel domeinnamen te koop. Maar hier betaal je een heel stuk meer voor dan de normale registratie prijs. Een Nederlandse domeinnaam kan dan ook zomaar enkele duizenden euro’s kosten.

Oude domeinen opkopen

Een andere manier om aan mooie domeinnamen te komen, is door gebruikte domeinnamen op te kopen. Er zijn namelijk genoeg domeinnamen welke opgezegd worden door mensen, welke nog uitstekend te gebruiken zijn. Voornamelijk doordat er wellicht nog veel mensen de betreffende domeinnaam proberen te bezoeken.

Helaas weten veel mensen de waarde van een oude domeinnaam te waarderen. Waardoor er ook genoeg mensen azen op deze pareltjes. Met software zorgen ze er voor dat ze zo snel mogelijk dit soort domeinnamen wegkapen als deze weer opnieuw vrijgegeven worden uit quarantaine. Hierdoor hebben ze een domeinnaam al binnen een fractie van een seconde te pakken. Waardoor het onmogelijk is om dit van hun te winnen zonder dat je gebruik maakt van software.

Het is dan ook een stuk gemakkelijker om dit soort domeinen te kopen van bedrijven die beschikken over de beste software. Houdt er wel rekening mee dat er op goede domeinen flink geboden wordt. Waardoor je best veel geld voor een oude domeinnaam kwijt kan zijn.