Een WordPress website gemakkelijk zelf te onderhouden

Een WordPress website is tegenwoordig enorm gemakkelijk zelf te onderhouden. Wanneer je overweg kunt met een tekstverwerkersprogramma, dan moet het je ook wel lukken om een WordPress website bij te werken. Sterker nog het is zelfs gemakkelijk om een eigen website te maken, zelfs als je dit nog nooit eerder gedaan hebt.

Zelf een WordPress website maken

Als je hosting en een domeinnaam hebt besteld bij een hostingbedrijf. Dan is het erg gemakkelijk om WordPress te installeren met behulp van installatie software welke de host beschikbaar stelt. Wanneer WP geïnstalleerd is dan is er vaak een standaard thema geïnstalleerd, welke in de regel niet zo mooi is. Of ten minste zijn er mooiere en betere thema’s te verkrijgen. Waarbij het zelfs mogelijk is om met gratis versies van WP thema’s enorm mooie websites te maken.

Een voorbeeld van zo’n thema is bijvoorbeeld Astra, welke in de top staat van gratis te downloaden thema’s. Dit is niet voor niets, het thema is namelijk enorm gemakkelijk in gebruik, super snel en geoptimaliseerd voor plugins die het bouwen van een WP website nog gemakkelijker maken.

Beaverbuilder is zo’n plugin, waarbij het maken van een website wel heel erg gemakkelijker wordt. Doordat je precies kunt zien wat je veranderd en pas dingen echt veranderd hebt wanneer je het hebt opgeslagen. Kan er eigenlijk maar weinig fout gaan. Ideaal dus wanneer je net je eerste website aan het maken bent.

WP website goedkoop laten maken

Een website laten maken in WordPress kan erg goedkoop. Je kunt zelfs voor zulke lage bedragen een website met een betaald thema en betaalde plugins laten maken. Dat het je meer geld zou kosten wanneer je het zelf zou gaan doen. Het is dan ook aan te raden wanneer je enkel 1 website nodig hebt, om dit uit te besteden. Heb je meerdere websites nodig? Dan kan het vaak wel uit om het zelf te leren een mooie en kwalitatieve WP website te maken.