SEO

Klaar voor Google updates

Als webmaster die zijn of haar website hoog in de zoekresultaten van Google wil hebben staan, dient vandaag de dag rekening te houden met updates van het algoritme. Niet iedere update zal enorme impact hebben, er wordt zelfs gezegd dat er dagelijks kleine updates zijn om waarbij Google dingen uittest. Maar vooral de grote updates kunnen nogal een impact hebben, zonder dat je misschien van tevoren had gedacht dat zo’n update impact zou hebben op jouw website.

 Narigheid door updates niet altijd te voorkomen

Wanneer jij een website hebt en deze al enige jaren hebt gepromoot op een manier die Google toestaat. Dan is het wel erg zuur wanneer je website ineens wordt getroffen door een update. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de EAT en de YMYL update, waarbij voor vele websites het ineens ook belangrijk werd wie de eigenaar en de tekst schrijver was. Natuurlijk is zo’n update erg goed voor de zoekresultaten van Google. Maar minder fijn als je al jaren hoog wist te scoren met content waarvan je zelf eigenlijk ook al wist dat het niet al te best was.

Voorkom narigheid van zoekmachine updates

Narigheid helemaal voorkomen is helaas door niemand te zeggen die geen informatie heeft vanuit Google. Dus het blijft eigenlijk altijd giswerk. Maar door na te denken wat Google graag wil, namelijk de beste resultaten hoog in de zoekresultaten weergeven. Kun je er wel voor zorgen dat jouw website daaraan voldoet.

Zorgen voor het beste resultaat

Zorgen voor het beste resultaat voor een trefwoord is dus zeker aan te raden als je hoog wil scoren en dit ook in de toekomst wil blijven doen. Je zult merken dat een pagina met enorm goede informatie een stuk gemakkelijker hoog rankt en dat ook zal blijven doen.